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Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/26824
Title: Implementación de menús para Centros Geriátricos, caso: Centro Geriátrico Jesús de Nazareth
Authors: Sárate Juca, Angeles Gabriela
metadata.dc.contributor.advisor: Sarmiento Arévalo, Clara Aidee
Keywords: Centros Geriatricos
Menu Saludable
Issue Date: 2017
metadata.dc.ucuenca.paginacion: 207 páginas
metadata.dc.description.city: 
Cuenca
Series/Report no.: TGAS;172
metadata.dc.type: bachelorThesis
Abstract: 
The purpose of this research was to implement menus in a geriatric center, this have the necessary amounts in calories and nutrients for the elderly, in addition, considered the necessary nutrients required for this group and especially attractive for their taste. Through these menus I seek to promote better food and a greater variety of dishes for these centers. Also, an approach to nutrition was given in the first chapter, since it is fundamental to know these principles, to be able to raise a correct and potentially healthy menu. Consequently, the gastronomic part described in the following chapters was analyzed, which will be of great help in applying culinary techniques, standardizing weights and costs. Finally, this project seeks to give a focus to geriatric food, reorganize and improve the gastronomic section of these institutes, standardizing the needs of the consumer, achieving satisfaction and community engagement.
Description: 
El propósito de esta investigación fue implementar menús en un centro geriátrico, los mismos que tienen las cantidades necesarias en calorías y nutrientes para las personas de la tercera edad, además, se consideró los nutrientes necesarios que requiere este grupo y que en especial sea atractivo a su gusto. A través de estos menús se busca promover una mejor alimentación y mayor variedad de platillos para estos centros. También, se dio un enfoque a la nutrición, expuesto en el primer capítulo, ya que es fundamental conocer estos principios, para poder plantear un menú correcto y potencialmente saludable. Por consiguiente, se analizó la parte gastronómica que se describe en los capítulos posteriores, que será de gran ayuda al momento de aplicar técnicas culinarias, estandarizar pesos y costos. Finalmente, este proyecto busca dar un enfoque a la alimentación geriátrica, reorganizar y mejorar la sección gastronómica de estos institutos, estandarizando las necesidades del consumidor, logrando su satisfacción y vinculación con la comunidad.
metadata.dc.description.degree: 
Licenciada en Gastronomía y Servicios de Alimentos y Bebidas
URI: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/26824
Appears in Collections:Tesis de Pregrado

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