Logo Repositorio Institucional

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/41244
Título : Nutraceutical and functional properties of the andean grain amaranthus caudatus L
Autor: Orellana Paucar, Adriana Monserrath
Correspondencia: Orellana Paucar, Adriana Monserrath, adriana.orellanap@ucuenca.edu.ec
Palabras clave : Amaranthus caudatus
Área de conocimiento FRASCATI amplio: 3. Ciencias Médicas y de la Salud
Área de conocimiento FRASCATI detallado: 3.1.5 Farmacología y Farmacia
Área de conocimiento FRASCATI específico: 3.1 Medicina Básica
Área de conocimiento UNESCO amplio: 09 - Salud y Bienestar
ÁArea de conocimiento UNESCO detallado: 0916 - Farmacia
Área de conocimiento UNESCO específico: 091 - Salud
Fecha de publicación : 2022
Fecha de fin de embargo: 30-dic-2050
Paginación: 180-190
Fuente: Medicinal plants of Ecuador
metadata.dc.identifier.doi: 10.1201/9781003173991-15
Editor: Taylor & Francis
Tipo: CAPÍTULO DE LIBRO
Abstract: 
A nutraceutical is a naturally occurring food compound marketed as a dietary supplement in a dosage form. This compound may possess beneficial health effects when administrated in higher quantities than those present in food. Moreover, when consumed as part of the diet in recommended amounts for daily intake, a functional food provides an adequate nutritional effect and contributes to health improvement or reduces the risk of disease (Luengo 2007). In this context, due to its characteristic protein composition with a unique qualitative and quantitative protein profile and its appealing pharmacological properties, Amaranthus caudatus is currently considered an appealing nutraceutical, functional food and drug candidate. Worldwide interest in amaranth (A. caudatus) began in the 1980s, mainly favored by a recognition endorsed by the U.S. National Academy of Sciences. Then, amaranth was included among the world’s most promising crops due to its nutritional value (National Research Council 1984)
URI : http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/41244
https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.1201/9781003173991-15/nutraceutical-functional-properties-andean-grain-amaranthus-caudatus-adriana-orellana-paucar?context=ubx&refId=7a1938aa-9f6b-4523-9ecb-dfb412ae9704
ISBN : 9781003173991
Aparece en las colecciones: Artículos

Ficheros en este ítem:
Fichero Tamaño Formato  
documento.pdf
  Until 2050-12-30
906.74 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir     Solicitar una copia


Este ítem está protegido por copyright original



Los ítems de DSpace están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.

 

Centro de Documentacion Regional "Juan Bautista Vázquez"

Biblioteca Campus Central Biblioteca Campus Salud Biblioteca Campus Yanuncay
Av. 12 de Abril y Calle Agustín Cueva, Telf: 4051000 Ext. 1311, 1312, 1313, 1314. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H00-21H00. Sábados: 08H00-12H00 Av. El Paraíso 3-52, detrás del Hospital Regional "Vicente Corral Moscoso", Telf: 4051000 Ext. 3144. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H00-19H00 Av. 12 de Octubre y Diego de Tapia, antiguo Colegio Orientalista, Telf: 4051000 Ext. 3535 2810706 Ext. 116. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H30-19H00