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Title: Análisis de la aplicación de buenas prácticas ambientales en el Bar Restaurant Sports Planet de la ciudad de Cuenca. Manual de buenas prácticas ambientales
Authors: Reibán Benenaula, Ana Belén
San Andrés Becerra, Carlos Miguel
metadata.dc.contributor.advisor: Galarza Torres, Marcela Alexandra
Keywords: Politicas Ambientales
Impacto Ambiental
Gestion Ambiental
Desechos
Bar Restaurant Sports Planet
Issue Date: 2013
metadata.dc.description.city: 
Cuenca
Series/Report no.: TUR;129
metadata.dc.type: bachelorThesis
Abstract: 
This is a work that has as basis an on-site investigation in the environmental area; specifically, in a restaurant in the city of Cuenca. This work establishes the parameters upon which a mitigating proposal is being elaborated to deal with wrong environmental practices. The object of study is a bar-restaurant named Sports Planet, located in the commercial center Millennium Plaza. This is a thematic restaurant of Tex Mex food focused on sports in general. It’s been decided to study and to identify in which way the daily routine activities are being conducted in order to discern whether these activities are being respectful of the environment and are aiding in its preservation. The investigation is divided in four sections. Each section deals with a different topic of analysis, and even thought their different each section builds on the investigation as a whole. The first part is developed upon a general study by the Commission of Environmental Management of the City of Cuenca, its background, its duties and objectives, and the environmental policy it conducts; these points will draw the guidelines that will drive our investigation. The restaurant has been divided in two areas in order to facilitate its analysis. The first area is the administrative part that will be discussed in the second section of this dissertation. It is in this latter part where the erroneous environmental practices, which take place in the daily routine of the restaurant, will be identified. In the same manner and following the same scheme, the environmental problems that are being generated in the operative area will be identified in the third section of this investigation. Finally, we will give our critical point of view about the management of the daily activities of the restaurant. This will be done on the fourth part of this investigation. In addition to this constructive criticism, a manual for good environmental practices will be proposed. The objectives of this manual will be the lowering of environmental contamination and the conscientization of the employees about respect for nature.
Description: 
Este es un trabajo que tiene como base una investigación de campo en el área ambiental aplicada específicamente en un establecimiento de restauración de la ciudad de Cuenca para establecer los parámetros sobre los cuales se ha elabora una propuesta de mitigación para las prácticas ambientales erróneas. El establecimiento objeto de estudio es el Bar Restaurant SportsPlanet, ubicado en el Centro Comercial Milenium Plaza, este es un establecimiento temático de comida Tex Mex, con una ambientación deportiva en general, y dentro del cual se ha decidido establecer un estudio, para identificar de qué forma se están desarrollando las actividades diarias y si estas están respetando o no al ambiente así como apoyando a su preservación. La investigación está dividida en cuatro secciones, y cada una de ellas está enfocada a un tema de análisis distinto pero que a su vez sustenta al resto del trabajo, la primera parte está desarrollada en base a un estudio general de la Comisión de Gestión Ambiental de la Ciudad de Cuenca, sus antecedentes, funciones, objetivos, y la política ambiental que maneja para establecer las bases sobre las cuales trabajaremos nuestra investigación. El restaurant ha sido dividido en dos áreas, para facilitar su análisis, la primera de ellas es al área administrativa la cual se verá en la sección dos de esta tesina y en la que tendremos una identificación de las practicas incorrectas ambientalmente, que se llevan a cabo a diario dentro del restaurant. De igual manera, siguiendo el mismo esquema haremos una identificación de los problemas ambientales que se están generando en el área operativa los cuales se abordaran en la sección tercera, para finalmente dar nuestro punto de vista crítico del manejo de la actividad del restaurant en la cuarta parte de esta investigación así como la propuesta de un manual de buenas prácticas ambientales, con la finalidad de colaborar con la disminución de la contaminación ambiental y la concienciación de los empleados para el respeto de la naturaleza.
metadata.dc.description.degree: 
Ingeniero en Turismo
URI: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/4265
Appears in Collections:Tesis de Pregrado

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