Logo Repositorio Institucional

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/41718
Título : International collaborative project to compare and track the nutritional composition of fast foods
Autor: Allemandi, Lorena
Graham, Macgregor
Dunford, Elizabeth Kalpiaka
Ortiz Ulloa, Silvia Johana
Correspondencia: Dunford, Elizabeth Kalpiaka, edunford@georgeinstitute.org.au
Palabras clave : Food composition database
Food industry
Fast food
Monitoring
Área de conocimiento FRASCATI amplio: 1. Ciencias Naturales y Exactas
Área de conocimiento FRASCATI detallado: 1.4.1 Química Orgánica
Área de conocimiento FRASCATI específico: 1.4 Ciencias Químicas
Área de conocimiento UNESCO amplio: 05 - Ciencias Físicas, Ciencias Naturales, Matemáticas y Estadísticas
ÁArea de conocimiento UNESCO detallado: 0512 - Bioquímica
Área de conocimiento UNESCO específico: 051 - Ciencias Biológicas y Afines
Fecha de publicación : 2012
Volumen: Volumen 12, número 0
Fuente: BMC Public Health
metadata.dc.identifier.doi: 10.1186/1471-2458-12-559
Tipo: ARTÍCULO
Abstract: 
Background: Chronic diseases are the leading cause of premature death and disability in the world with over-nutrition a primary cause of diet-related ill health. Excess quantities of energy, saturated fat, sugar and salt derived from fast foods contribute importantly to this disease burden. Our objective is to collate and compare nutrient composition data for fast foods as a means of supporting improvements in product formulation. Methods/design: Surveys of fast foods will be done in each participating country each year. Information on the nutrient composition for each product will be sought either through direct chemical analysis, from fast food companies, in-store materials or from company websites. Foods will be categorized into major groups for the primary analyses which will compare mean levels of saturated fat, sugar, sodium, energy and serving size at baseline and over time. Countries currently involved include Australia, New Zealand, France, UK, USA, India, Spain, China and Canada, with more anticipated to follow. Discussion: This collaborative approach to the collation and sharing of data will enable low-cost tracking of fast food composition around the world. This project represents a significant step forward in the objective and transparent monitoring of industry and government commitments to improve the quality of fast foods
URI : http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/41718
https://web.p.ebscohost.com/ehost/detail/detail?vid=6&sid=625e2e53-c97f-495d-a432-a294f0161702%40redis&bdata=Jmxhbmc9ZXMmc2l0ZT1laG9zdC1saXZl#AN=22838731&db=mdc
URI Fuente: https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/
ISSN : 1471-2458, e 14712458
Aparece en las colecciones: Artículos

Ficheros en este ítem:
Fichero Tamaño Formato  
documento.pdf203.08 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Este ítem está protegido por copyright original



Los ítems de DSpace están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.

 

Centro de Documentacion Regional "Juan Bautista Vázquez"

Biblioteca Campus Central Biblioteca Campus Salud Biblioteca Campus Yanuncay
Av. 12 de Abril y Calle Agustín Cueva, Telf: 4051000 Ext. 1311, 1312, 1313, 1314. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H00-21H00. Sábados: 08H00-12H00 Av. El Paraíso 3-52, detrás del Hospital Regional "Vicente Corral Moscoso", Telf: 4051000 Ext. 3144. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H00-19H00 Av. 12 de Octubre y Diego de Tapia, antiguo Colegio Orientalista, Telf: 4051000 Ext. 3535 2810706 Ext. 116. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H30-19H00