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Título : Ensuring traceability and Orchestration in the food supply chain
Autor: Espinoza Mejia, Jorge Mauricio
Saquicela Galarza, Victor Hugo
Abril Ulloa, Sandra Victoria
Correspondencia: Espinoza Mejia, Jorge Mauricio, mauricio.espinoza@ucuenca.edu.ec
Palabras clave : Blockchain
Food supply chain
Linked data
Smart contracts
Área de conocimiento FRASCATI amplio: 2. Ingeniería y Tecnología
Área de conocimiento FRASCATI detallado: 2.11.2 Otras Ingenierias y Tecnologías
Área de conocimiento FRASCATI específico: 2.11 Otras Ingenierias y Tecnologías
Área de conocimiento UNESCO amplio: 06 - Información y Comunicación (TIC)
ÁArea de conocimiento UNESCO detallado: 0613 - Software y Desarrollo y Análisis de Aplicativos
Área de conocimiento UNESCO específico: 061 - Información y Comunicación (TIC)
Fecha de publicación : 2020
Fecha de fin de embargo: 30-dic-2050
Volumen: Volumen 1326
Fuente: Advances in Intelligent and Soft Computing
metadata.dc.identifier.doi: 10.1007/978-3-030-68080-0_10
Editor: Springer
Ciudad: 
Quito
Tipo: ARTÍCULO DE CONFERENCIA
Abstract: 
Ensure traceability and orchestration of the participants in the food supply chain can help improve the food production and reduce the distribution of unsafe or low-quality products. This article provides some insights about the design of a high-level architecture to support a semantic blockchain platform that ensures traceability and orchestration of the food systems. The design involves two layers that cover: (a) the decentralized orchestration of the participants, (b) the semantic modeling of the data and processes involved, and (c) the storage and integrity of the data. To deal with the platform design, it is analyzed the operation and attributes of the food supply chain management and it is discussed how the combination of Semantic and Blockchain technologies can address the platform features.
URI : https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85104897216&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&sid=d91b17ef82c7ecbe5df0c6b62b096bb3&sot=b&sdt=b&sl=80&s=TITLE-ABS-KEY%28Ensuring+traceability+and+Orchestration+in+the+food+supply+chain.%29&relpos=0&citeCnt=0&searchTerm=
URI Fuente: https://www.springer.com/series/11156
ISBN : 978-303068079-4
ISSN : 2194-5357
Aparece en las colecciones: Artículos

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