Logo Repositorio Institucional

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/32181
Title: Recopilación de recetas tradicionales del Cantón San Felipe de Oña con base en productos de la zona
Authors: Erráez Pacheco, Lourdes Oliva
metadata.dc.contributor.advisor: Ortiz Rodas, Patricia Elizabeth
Keywords: Recetas Tradicionales
Platos Tradicionales Oña
Canton Oña
Gastronomia Azuaya
Issue Date: 29-Mar-2019
metadata.dc.ucuenca.paginacion: 226 páginas
metadata.dc.description.city: 
Cuenca
Series/Report no.: TGAS;224
metadata.dc.type: bachelorThesis
Abstract: 
The present project deals with the collection of traditional recipes from San Felipe de Oña canton based on products from the area. The objective of this project is to create an inventory of the traditional dishes of the canton through an investigation on the geography, the history, the agricultural production, the cattle production, and the processes of elaboration like the utensils and the techniques that are used in each one of these recipes. For this research, a mixed technique was used, conducting surveys and interviews to people over 60 years old who are knowledgeable about the gastronomy of the area of the different communities in the canton, obtaining data about recipes, techniques, and methods used in the preparation of drinks, soups, main dishes, and desserts.
Description: 
El presente proyecto trata sobre la recopilación de recetas tradicionales del cantón San Felipe de Oña con base a productos de la zona. El objetivo de este proyecto es crear un inventario de los platos tradicionales del cantón, a través de una investigación sobre la geografía, la historia, la producción agrícola, la producción ganadera, y los procesos de elaboración como los utensilios y las técnicas que se emplea en cada una de estas recetas. Para esta investigación se empleó una técnica mixta, realizando encuestas y entrevistas a personas mayores a los 60 años y conocedoras de la gastronomía de la zona de las diferentes comunidades del cantón, obteniendo datos de recetas, técnicas y métodos que se emplean en la elaboración de bebidas, sopas, platos fuertes y postres.
metadata.dc.description.degree: 
Licenciada en Gastronomía y Servicios de Alimentos y Bebidas
URI: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/32181
Appears in Collections:Tesis de Pregrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Trabajo de titulación.pdfTexto completo6.71 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is protected by original copyright



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Centro de Documentacion Regional "Juan Bautista Vázquez"

Biblioteca Campus Central Biblioteca Campus Salud Biblioteca Campus Yanuncay
Av. 12 de Abril y Calle Agustín Cueva, Telf: 4051000 Ext. 1311, 1312, 1313, 1314. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H00-21H00. Sábados: 08H00-12H00 Av. El Paraíso 3-52, detrás del Hospital Regional "Vicente Corral Moscoso", Telf: 4051000 Ext. 3144. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H00-19H00 Av. 12 de Octubre y Diego de Tapia, antiguo Colegio Orientalista, Telf: 4051000 Ext. 3535 2810706 Ext. 116. Horario de atención: Lunes-Viernes: 07H30-19H00