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Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/30006
Title: Contaminación difusa producida por actividades agrícolas
Authors: Avila, Juan
Reinoso, Paola
Zambrano, Sandra
Keywords: Produccion Alimenticia
Degradacion
Medio Ambiente
Salud Publica
Plaguicidas
Issue Date: Jun-2013
metadata.dc.ucuenca.paginacion: Páginas 152-159
metadata.dc.description.numberSequence: 
número 23
Publisher: Universidad de Cuenca
metadata.dc.description.city: 
Cuenca
metadata.dc.type: Article
Abstract: 
We can realize that today with the world’s growing population, human needs increase on a large scale, among these needs there is one very important for the development of the population such as feeding. This huge demand for food has led to develop techniques and technologies to improve the quality and quantity of the food production. However, the development of these new techniques and technologies has not only generated great benefits to mankind but has also caused a great increase in the pollution problem, causing degradation in the environment and in the public health. In agriculture, to increase and accelerate the production, have been made chemicals such as pesticides and fertilizers, many of these with great implications for water supplies that deteriorate ecosystems and change the water quality for human use. In some countries there is a control law, though in most countries there are not any regulations that make a control of the discharge limits, and it should be noted that agriculture is one of the few activities in which chemicals are deliberately discharged into the environment to destroying many form of life.
Description: 
Podemos notar que hoy en día con la creciente población mundial las necesidades del ser humano se incrementan a gran escala, entre dichas necesidades existe una de vital importancia para el desarrollo de la población como lo es la alimentación. Esta gran demanda de alimentos ha llevado a desarrollar técnicas y tecnologías que permitan mejorar en cantidad y calidad la producción alimenticia. Sin embargo, el desarrollo de estas nuevas técnicas y tecnologías no solo ha generado grandes beneficios al hombre sino que también ha causado un gran incremento en el problema de la contaminación generando una degradación en el medio ambiente y en la salud pública. En la agricultura, para aumentar y acelerar la producción se han introducido productos químicos como plaguicidas y fertilizantes, muchos de ellos con grandes repercusiones a las fuentes de agua modificando los ecosistemas y deteriorando la calidad del agua de uso humano. En algunos países ya existe una normativa de control, sin embargo en la mayoría de países no existe ningún tipo de normativas que controlen los límites de descarga, y cabe recalcar que la agricultura es una de las pocas actividades donde se descargan deliberadamente en el medio ambiente productos químicos para acabar con algunas formas de vida.
URI: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/30006
Appears in Collections:No. 23 (junio 2013)

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