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Title: Elaboración de masa de pizza, calzone y foccacia con base en tres verduras: zanahoria, remolacha y calabaza
Authors: Zúñiga Arévalo, Ana Cristina
Córdova Guevara, Renato Alonso
metadata.dc.contributor.advisor: Jaramillo Granda, Marlene
Keywords: MAZA DE PIZZA
FOCACCIA
CALZONE
VERDURAS
ZANAHORIA
REMOLACHA
CALABAZA
Issue Date: 2017
metadata.dc.ucuenca.paginacion: 144 p.
metadata.dc.description.city: 
Cuenca
Series/Report no.: TGAS;171
metadata.dc.type: bachelorThesis
Abstract: 
The pizza, calzone and focaccia are all specialties of Italian Cuisine which have been introduced internationally to kitchens around the world. All of which have been widely received and enjoyed throughout history. This is due to the fact, that their creation is fast, relatively simple and economic, making them a popular variety of food for all people. This project of investigation will allow us to explore a different technique of dough creation for pizzas, calzones and focaccias, Italian foods and have been given a traditional touch by using the products that we can find within the culture and region of Azuay and have been developed over many years, among which we will highlight the pumpkin, carrot and beet. These will be the products in which we will focusfor the development of this project, providing distinct taste and applying the baking like principal techniques learned.
Description: 
La pizza, calzone y foccacia son especialidades expeditas de la Cocina Italiana, que internacionalmente han sido introducidas en las cocinas del mundo a lo largo de la historia han tenido buena acogida, esto debido a que su elaboración es rápida, simple y económica, convirtiéndose en un alimento para todas las personas. El presente proyecto de intervención nos permitirá conocer de una manera distinta la elaboración de la masa de pizza, calzone y la foccacia, alimentos italianos, dándoles un toque tradicional, con productos que podemos encontrar dentro de los cultivos Azuayos que han sido desarrollados por muchos años, entre las cuales vamos a destacar la calabaza, zanahoria y remolacha, estos serán los productos en los que nos enfocaremos para la elaboración de este proyecto, brindando un sabor distinto y aplicando para este proyecto como principal técnica la del horneado.
metadata.dc.description.degree: 
Licenciado en Gastronomía y Servicio de Alimentos y Bebidas
URI: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/26822
Appears in Collections:Tesis de Pregrado

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