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Title: Estudio de siete productos andinos cultivados en la comuna Quilloac del cantón Cañar y su aplicación en menús
Authors: Pintado Sarmiento, Juana Lorena
Solano Mainato, Gladys Verónica
metadata.dc.contributor.advisor: Valverde Minchala, John Milton
Keywords: Gastronomia
Costumbres Alimenticias
Productos Andinos
Menus
Valor Nutricional
Canton Cañar
Innovacion Gastronomica
Issue Date: 2015
metadata.dc.ucuenca.paginacion: 166 páginas
metadata.dc.description.city: 
Cuenca
Series/Report no.: TGAS;132
metadata.dc.type: bachelorThesis
Abstract: 
With the conquest and the introduction of foreign products, our eating habits have been modified and they are changing. For this reason, the use of products from our land have been lost which were the main food and indispensable on the table of our ancestors. The recovery of Andean products has been the main basis for the development of this paper through which it is presented a proposal of simple menus based on products such as potatoes, corn, amaranto, quinoa, chicama, zambo, and zapallo. With these products simple dishes have been prepared, also they are nutritious and exquisite to incorporate in our daily diet; through the use of these dishes it peruses to recover the customs that have been lost by the incorporation of processed foods which have a low nutritional value and they are greatly used. Then it is proposed menus that are easily, fast prepared, nutritional and simple is then presented, nutritious and enjoyable.
Description: 
Con la conquista y la introducción de productos traídos del extranjero, las costumbres alimenticias han ido modificándose y cambiando, debido a ello se ha perdido el uso de productos de nuestra tierra que fueron el alimento principal e indispensable en la mesa de nuestros antepasados. La recuperación de productos andinos ha sido la base principal del desarrollo de esta monografía a través de la cual se ha elaborado una propuesta de menús a base de productos como la papa, maíz, amaranto, quinua, chicama, zambo, zapallo con los cuales se han realizado platos sencillos, nutritivos y apetitosos fáciles de incorporar a la alimentación diaria; a través de los cuales se pretende recuperar las costumbres que se han ido perdiendo por la incorporación de alimentos procesados de bajo valor nutricional y de mayor consumo. Se presenta entonces la propuesta de menús con platos rápidos, sencillos, nutritivos y apetitosos.
metadata.dc.description.degree: 
Licenciado en Gastronomía y Servicio de Alimentos y Bebidas
URI: http://dspace.ucuenca.edu.ec/handle/123456789/22796
Appears in Collections:Tesis de Pregrado

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